מעלין בקודש
רשת חינוך חבד

עוגת תפוז

מתכון לעוגת התפוז

היום נכין עוגה קלה וטעימה מאוד,

בעזרת מתכון מפורט שהכינה לנו

חברתנו היקרה: נסי זייתון.

 

מצרכים:

6 ביצים (ולהפריד בין החלמונים לחלבונים)

1 וחצי כוס סוכר (150גרם)

3 כוסות קמח מנופה (300גרם).

חצי כוס שמן.

מיץ תפוז שלם סחוט.

2 שקיות סוכר וניל.

1 שקית של אבקת אפייה.

(הכול נימדד בכוסות פלסטיק)

אופן ההכנה:

קודם כול מחממים את התנור על 180 מעלות.

1. מערבבים במיקסר את החלבונים, באמצע ההקצפה יש למזוג כוס סוכר אחת לאט לאט, עד שהכל נהיה מרקם של מוס יציב, מאוד חשוב להקפיד לשפוך את הסוכר בכמויות קטנות כדי שהחלבונים יקציפו.

2. בקערה שנייה יש להקציף במקצף במשך כמה דקות את החלמונים עם הסוכר וניל + חצי הכוס סוכר רגיל שנשאר לנו, לאחר שנוצר מרקם מוס יש להוסיף את השמן ואת המיץ ולהמשיך לערבב חזק, ובסוף יש לשפוך את הקמח בכמויות קטנות ואת האבקת אפיה.

3. יש לחבר בין שני התערובות אבל להקפיד לערבב באיטיות בצורת שמונה עד שהכל נהיה אחיד ובמרקם של מוס.

4. משמנים תבנית עדיף עגולה בקוטר של 26 ס"מ אפשר פחות אבל לא יותר.

5. למזוג בתבנית ולהכניס לתנור למשך 30 דקות על 180 מעלות.

בתאבון ושבת שלום❤